La data de 16 decembrie 2015, in North Wales, Pennsylvania, Compania Dekra Certification Inc. a anuntat ca a obținut certificarea pentru Standardul ISO 22301: 2012, privind Standardul pentru Managementul Continuitatii Afacerii (BCMS – Business Continuity Management Standard) din cadrul Consiliului National de Acreditare.

“Suntem foarte incantati sa le putem oferi clientilor nostri certificare acreditata pentru standardul ISO 22301. Standardul se adreseaza reglementarilor privind Managementul Continuitatii Afacerii (Business Continuity Management). Acesta reprezinta un standard in curs de dezvoltare ce impune companiilor sa aiba un sistem de gestionare in vederea protejarii de si a reducerii posibilelelor conflicte. Toate masurile sunt luate pentru a gasi solutii eficiente care sa asigure impactul minim al evenimentelor care ar putea destabiliza o afacere”, a declarat Dr. Cem O. Onus, Directorul Executiv pentru Siguranța Activitatilor al Dekra Certification, Inc.

Standardul ISO 22301 privind Managementul Continuitatii Afacerii este rezultatul eforturilor de colaborare a organizatiilor din intreaga lume care aleg sa se inscrie standardelor internationale. Standardul ISO 22301 a fost conceput pentru a anticipa o varietate de evenimente si factori care ar putea destabiliza o afacere, dar si pentru a elabora planuri pentru a reduce si atenua posibilul impact al acestora. Vestea buna este ca standardul poate fi aplicat de organizatii de orice dimensiune. Prin acesta, organizatiile vor demonstra ca adera la cele mai bune practici pentru continuitatea activitatii partilor implicate, atat pe plan intern, cat si extern.

Dr. Onus a afirmat ca “Standardele ISO si-au avut intotdeauna fundamentul in evaluarea obiectiva si gestiunea riscurilor implicate”, astfel ca “Standardul ISO 22301 privind Managementul Continuitatii Afacerii preia toate aceste concepte, le dezvolta si le contextualizeaza in climatul global – care se extinde dincolo de ceea ce este in interiorul unei organizatii. Ne asociem cu un numar de organizații care considera ca Sistemul de Management al Continuitatii Afacerii este esential pentru succesul lor. Eforturilor lor neintrerupte si sustinute le-am raspuns prin a ne numara printre primele organisme de certificare acreditate pentru standardul ISO 22301.”

Share