Atât de-a lungul anului 2016, cât și în prima jumătate a anului 2017, Dekra a derulat o bogată activitate de auditare și evaluare la nivel internațional.

dekra evaluare autoturisme

Unul dintre cele mai importante evenimente legate de activitatea de evaluare în industria auto, publicată și în raportul Dekra International News 2017 a fost evaluarea modelelor de autoturisme pentru anul curent.

În data de 2 martie, DEKRA prezenta cel de-al zecelea raport cu privire la modelele de autoturisme folosite în 2017. Pentru prima oară, pentru elaborarea raportului, au fost evaluate mai mult de 500 de modele de vehicule din 9 clase distincte. Raportul a fost prezentat în Ediția specială a revistei germane “Auto, motor und sport”, ghidul pasionaților de mașini, care a oferit informații detaliate despre defectele tipice ale anumitor modele de vehicule – toate preluate din inspecția generală.

Audi A6, “Cel mai bun dintre toate clasele”

Apărându-și titlul cucerit anul trecut, Audi A6 a fost declarat cel mai bun autoturism dintre toate clasele evaluate. Titlul de “Cel mai bun dintre toate clasele” este acordat vehiculului care are în medie cel mai bun indice de eroare DEKRA dintre toate categoriile de vehicule și kilometri. În clasament au fost prezente și modelele Mercedes-Benz clasa E și Volvo S60 / V60. Evident, pentru realizarea raportului s-au luat în calcul numai defectele care sunt cu adevărat relevante pentru o evaluare a modelelor de vehicule. Defecțiunile care țin de proprietar (lipsa kitului de prim ajutor, stergătoarele de parbriz uzate, semnalizarea defectă) nu au contat pentru evaluare. În afară de ediția specială tipărită, raportul privind autovehiculul poate fi găsit și online pe www.gebrauchtwagenreport.de, disponibil în app store.

În timpul prezentării raportului la Conferința de presă de la Stuttgart, Guido Kutschera, șeful echipei de testare din cadrul DEKRA Automobil GmbH explică: “Cea de-a zecea ediție a raportului DEKRA Used Car a rămas la formula consacrată, și anume evaluarea s-a concentrat pe kilometrajul și nu pe vârsta vehiculelor “. Cele nouă clase de vehicule definesc fiecare categoria de kilometri (0-50.000 km, 50.001-100.000 km și 100.001-150.000 km).

Dekra a oferit o analiză statistică riguroasă

Kutschera a mai explicat și că, în cadrul raportului, s-a prezentat exclusiv evaluarea modelelor din care inginerii de inspecție DEKRA au examinat cel puțin 1000 de exemplare și care aparțin uneia dintre cele trei categorii de kilometri. “Această metodă stă la baza corectitudinii analizei statistice”, a adăugat Kutschera.

Împărțirea vehiculelor în nouă clase diferite, care cuprind de la mașini mici la camionete, permite o comparație pertinentă pentru potențialii cumpărători. De ani de zile, indicatorul cheie al evaluării globale a fost DEKRA Fault Index (DFI). Acesta este calculat pe baza procentajului de vehicule inspectate aparținând unui anumit model, care nu au defecte relevante. Rezultatele sunt apoi clasificate pentru fiecare model de vehicul în funcție de scorul mediu din clasa respectivă.

Câștigătorul unei clase de vehicule este modelul care afișează, în medie, cel mai bun index de defecțiuni DEKRA pentru toate cele trei categorii de kilometri. Astfel, câștigătorul clasei poate fi doar un vehicul reprezentat în toate cele trei categorii.

Această nouă procedură de evaluare este net superioară metodei anterioare, ce plasa mereu printre câștigătoare modelele de vehicule relativ noi, având ca rezultat o reprezentare și mai realistă a pieței de autoturisme.

 

Share